Navodila za pripravo prispevka in plakata 2017

Uredništvo sprejema samo prispevke, ki še niso bili objavljeni drugje. Prispevke pošljite po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 • Izpis naj bo jezikovno lektoriran. Raziskovalni članki naj imajo naslednja poglavja: uvod, (kratka) opredelitev predmeta in problema, določitev ciljev in hipotez, metodologija, rezultati, sklepi in literatura (ne več kot 5 najpomembnejših del). Monografski članki, pregledni znanstveni članki in poročila so lahko zasnovani drugače, vendar naj bo razdelitev na poglavja in podpoglavja jasno razvidna iz velikosti črk v naslovih (12, krepko tiskano).
 • Naslov prispevka naj bo napisan z velikimi tiskanimi črkami in naj ne presega dveh vrstic. Naslov mora biti napisan v slovenščini. Pod naslovom so ime in priimek avtorja (avtorjev) prispevka in ustanova (male črke). Pripisati je potrebno tudi popolni naslov, telefon in elektronski naslov odgovornega avtorja. Navedite tudi, v katero skupino tem razvrščate svoj prispevek (npr. proste teme) in ali želite predstaviti svoj prispevek ustno ali na plakatu.
 • Izvleček raziskovalnega članka naj bo strukturiran in naj ne bo daljši od 250 besed, izvlečki drugih člankov naj bodo nestrukturirani in naj ne presegajo 150 besed. Izvleček naj vsebinsko povzema in ne le našteva vsebino prispevka. Ključne besede in izvleček naj bodo napisani v slovenščini. Izogibajte se kraticam in okrajšavam. Opozarjamo vas, da mora imeti vsak prispevek napisan tudi izvleček, drugače bo zavrnjen.
 • Pisava Times New Roman, velikost črk 11, enojni presledek, obojestranska poravnava, nastavitve robov 2,5. Članki naj bodo napisani v programu MS Word 97 ali v novejši različici.
 • Prispevek naj bo napisan v slovenščini. Skupaj z literaturo naj ne presega pet (5) strani. Daljši prispevki bodo avtorjem vrnjeni. Za citiranje in navajanje virov uporabljajte APA standarde. Vsi prispevki gredo skozi slepo recenzijo.
 • Reference (literatura). Vsako navajanje trditev ali dognanj drugih morate podpreti z referenco (virom). Referenca naj bo navedena na koncu povzete ali citirane trditve. Seznam referenc dodajte na koncu prispevka v poglavje Literatura.
 • Preglednice naj bodo v besedilu rokopisa na mestu, kamor sodijo. Oštevilčite jih po vrstnem redu. Preglednica naj bo opremljena s kratkim naslovom. Pojasnjene naj bodo vse kratice, okrajšave ali manjše pisave, ki se pojavljajo v njej. Preglednice in prikazi (grafikoni) ne smejo presegati okvirov nastavitve robov (2,5) in naj bodo črno-bele.
 • Avtorstvo. Avtor s podpisom ob prijavi prispevka (na prispevku) jamči za avtorstvo prispevka in prevzema vso odgovornost (tudi za napake v prispevku idr.).

Ker v zadnjih letih opažamo, da nekateri avtorji ne navajajo virov (celotni stavki ali deli prispevka so prepisani, vir pa ni naveden), ali pa pošiljajo prispevke, ki so jih že objavili v drugih publikacijah, vljudno prosimo, da spoštujete gornja navodila, drugače jih bo uredništvo izločilo. Ker bo zbornik izšel pred posvetom, vas prosimo, da prispevke oddate najkasneje do 25. 9. 2017.

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO PLAKATA ZA POSVET ZDŠPS

Navodila so namenjena vsem, ki želijo na posvetu predstaviti svoj poslani prispevek (ki bo v obliki članka natisnjen v zborniku) na plakatu sami ali pa jih bo za predstavitev predlagalo uredništvo.

Besedilo na plakatu ne sme biti napisano z roko.

Plakat naj vsebuje:

 • naslov (velike tiskane črke),
 • ime in priimek avtorja (male črke),
 • ime ustanove (male črke).

Gradivo na plakatu naj bo slovnično pregledano. Na plakatu naj bo prikazana kratka opredelitev predmeta in problema, določitev ciljev in hipotez, metodologija, rezultati, sklepi. Plakati prispevkov so lahko oblikovani po vaših zamislih.

Velikost plakata naj bo od 80 x 100 cm do 90 x 130 cm.

Iskanje

Kontakt

Zveza društev športnih pedagogov Slovenije 
Graščinska cesta 7 
3312 Prebold
SLOVENIJA

GSM:   041 413 322
URL:   www.zdsps.si
e-mail:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive