Sklepi 29. posveta športnih pedagogov Slovenije

Debeli rtič, 18. in 19. 11. 2016

1. SKLEP
ZDŠPS v skrbi za boljše zdravje športnih pedagogov poziva pristojno ministrstvo, da čim prej pristopi k energetski in tehnološki posodobitvi športnih objektov (predvsem akustike, tlakov v telovadnicah idr.), v katerih poteka naše delo.
ZDŠPS bo objavila na svoji spletni strani tudi letošnje predstavitve uvodnih predavateljev, povezane z bolečinami v hrbtu in težavami z glasom.

2. SKLEP
ZDŠPS poziva vodstva šol, da omogoči športnim pedagogom udeležbo na programih stalnega strokovnega izpopolnjevanja.

3. SKLEP
V EDČ (evidenci delovnega časa) naj se upošteva naša specifika dela (poleg rednih ur pouka še vodenje številnih interesnih dejavnost, tekmovanj, športnih dni, šol v naravi, plavalnega opismenjevanja, vodenje podatkovne zbirke Športnovzgojni karton, diagnostike in svetovanj glede telesnega in gibalnega razvoja, sodelovanja z okoljem idr.).

4. SKLEP
Pristojno ministrstvo naj upošteva priporočila številnih domačih in tujih strokovnih asociacij in združenj pediatrov, da otroci in mladina potrebujejo vsakodnevno kakovostno vodeno športno vadbo, zato naj sistemsko zagotovi, da bi imeli učenci vsak dan uro športa in da bi športni pedagog lahko poučeval tudi v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju.

5. Sklep
Pozivamo vodstva srednjih šol, da zaradi varnosti in kakovosti pouka dosledno upoštevajo normative o številu dijakov v vadbeni skupini.

Predsednik ZDŠPS:
Marjan Plavčak, prof.

Iskanje

Kontakt

Zveza društev športnih pedagogov Slovenije 
Graščinska cesta 7 
3312 Prebold
SLOVENIJA

GSM:   041 413 322
URL:   www.zdsps.si
e-mail:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive